Via de BEL Groep maakt Boursin®deel uit van het programma Chaque Portion Nous Engage. Zo zet Boursin® zich in voor:
Naast ingrediënten zoals de room waarvoor wij een beroep doen op toeleveranciers omdat hun expertise van onschatbare waarde is. De Boursin®-kazen worden met name lokaal geproduceerd van 100% Franse melk. Al onze boerderijen liggen in de nabijheid van de kaasmakerijen waar wij om de 2 dagen de verse melk gaan ophalen.
Voor Boursin®-kaas kiezen, is een garantie van een strenge voedselveiligheid:
Een systematisch onderzoek naar mogelijke antibioticaresiduen (elk monster met sporen van antibiotica wordt onmiddellijk vernietigd)
Sinds 2002 zet de BEL Groep zich samen met het WWF in voor een gemeenschappelijk doel : Beperking van de milieu-impact van de melkproductie:
Om deze wil te formaliseren en met het oog op een duurzame toeleveringsketen, heeft BEL op groepsniveau een engagementscharter opgesteld, medeondertekend door WWF Frankrijk.
Dit charter neemt de economische, maatschappelijke en milieuaspecten op en is rond zes thema’s opgebouwd:
Kiezen voor Boursin® is kiezen voor kazen waarvan wij de voedingskwaliteit over de jaren continu hebben verbeterd.
Om een langere houdbaarheid te bieden, kunnen sommige Boursin®-producten additieven bevatten.
Deze additieven zijn uitdrukkelijk door de Franse en Europese regelgeving toegestaan en wij zien er systematisch op toe dat de toegepaste hoeveelheden altijd ruim onder de toegestane maxima liggen.
Wetende dat de consumenten bezorgd zijn over het gebruik van sommige additieven, heeft de BEL Groep wereldwijd maatregelen ingevoerd voor de vernieuwing van zijn producten, door het gebruik van deze additieven te beperken en geleidelijk volledig uit de recepten te schrappen. Zo werden in de afgelopen vijf jaar tal van recepten herzien en zal de hoeveelheid voedseladditieven in uw kazen geleidelijk blijven verminderen.
Boursin® werkt samen met veel Franse partnerbedrijven die alle in het westen van Frankrijk gevestigd zijn. Vaak duurt deze samenwerking al verschillende generaties lang.
BEL en APBO werken samen aan een duurzame toeleveringsketen. In 2017 hebben zij een unieke overeenkomst gesloten die een aantal grote beginselen opneemt: De invoering met en door alle APBO-producenten van verantwoorde fokpraktijken waaronder:
*Association des Producteurs de lait Bel Ouest
Heerlijke recepten, verrassende
ideeën en meer.