Onze engagementen

Elke portie verbindt ons

Via de BEL Groep maakt Boursin®deel uit van het programma Chaque Portion Nous Engage.  Zo zet Boursin® zich in voor:

  • Een duurzame landbouw, in partnerschap met Franse veehouders en die de normen van uitmuntendheid van morgen bepaalt
  • De continue verbetering van de voedingswaarde van zijn producten en de bevordering van gezonde eetgewoonten
  • De vermindering van zijn ecologische voetafdruk verbonden aan de productie en de consumptie van zijn producten

100% LOKALE MELK MET EEN SYSTEMATISCHE KWALITEITSCONTROLE

Naast ingrediënten zoals de room waarvoor wij een beroep doen op toeleveranciers omdat hun expertise van onschatbare waarde is. De Boursin®-kazen worden met name lokaal geproduceerd van 100% Franse melk. Al onze boerderijen liggen in de nabijheid van de kaasmakerijen waar wij om de 2 dagen de verse melk gaan ophalen.

Voor Boursin®-kaas kiezen, is een garantie van een strenge voedselveiligheid:

  • Een nauwkeurige analyse van de melk: bij de ophaling op de boerderij en bij de aankomst in de kaasmakerij
  • Melk met een traceerbaarheid van minder dan 4 uur, van de kaasmakerij tot de boerderij
  • Een gegarandeerde dubbele traceerbaarheid binnen 48 uur van al onze kazen

Een systematisch onderzoek naar mogelijke antibioticaresiduen (elk monster met sporen van antibiotica wordt onmiddellijk vernietigd)

DUURZAME MELK AFKOMSTIG VAN DUURZAAM MELKVEE

Sinds 2002 zet de BEL Groep zich samen met het WWF in voor een gemeenschappelijk doel : Beperking van de milieu-impact van de melkproductie:

  • Bestrijding van ontbossing verbonden aan de productie van diervoeder
  • Steun aan verantwoorde productieketens van soja- en palmolie
  • Onderzoek naar alternatieven voor geïmporteerde soja als veevoeder

Om deze wil te formaliseren en met het oog op een duurzame toeleveringsketen, heeft BEL op groepsniveau een engagementscharter opgesteld, medeondertekend door WWF Frankrijk.
Dit charter neemt de economische, maatschappelijke en milieuaspecten op en is rond zes thema’s opgebouwd:

  • duurzaam productiemodel
  • dierenwelzijn
  • weidegang
  • duurzaam en lokaal diervoeder
  • ecologische voetafdruk
  • voedingskwaliteit

Geoptimaliseerde recepten

Kiezen voor Boursin® is kiezen voor kazen waarvan wij de voedingskwaliteit over de jaren continu hebben verbeterd.
Om een langere houdbaarheid te bieden, kunnen sommige Boursin®-producten additieven bevatten.

Deze additieven zijn uitdrukkelijk door de Franse en Europese regelgeving toegestaan en wij zien er systematisch op toe dat de toegepaste hoeveelheden altijd ruim onder de toegestane maxima liggen.

Wetende dat de consumenten bezorgd zijn over het gebruik van sommige additieven, heeft de BEL Groep wereldwijd maatregelen ingevoerd voor de vernieuwing van zijn producten, door het gebruik van deze additieven te beperken en geleidelijk volledig uit de recepten te schrappen. Zo werden in de afgelopen vijf jaar tal van recepten herzien en zal de hoeveelheid voedseladditieven in uw kazen geleidelijk blijven verminderen.

PARTNERSCHAP MET DE FRANSE VEEHOUDERS VAN DE APBO-VERENIGING*

Boursin® werkt samen met veel Franse partnerbedrijven die alle in het westen van Frankrijk gevestigd zijn. Vaak duurt deze samenwerking al verschillende generaties lang.

BEL en APBO werken samen aan een duurzame toeleveringsketen. In 2017 hebben zij een unieke overeenkomst gesloten die een aantal grote beginselen opneemt: De invoering met en door alle APBO-producenten van verantwoorde fokpraktijken waaronder:

  • De uitvoering van de overeenkomst met de weidegang van de koeien sinds januari 2018 (verbintenis van minimaal 150 dagen per jaar) en ggo-vrij voeder (<0,9%) voor het melkvee sinds januari 2019.
  • Een eerlijke vergoeding voor alle veerhouders van de vereniging.
  • De vergoeding van weidegangpraktijken en ggo-vrij voeder in de vorm van extra maandelijkse premies.

*Association des Producteurs de lait Bel Ouest