Recept

Griekse pitabroodjes met tzatziki, kikkererwten, groenten

met Boursin® Olijf & Rozemarijn

Een smaakvol en snel vegetarisch recept. Deze Griekse pitabroodjes met tzatziki, geroosterde kikkererwten en Boursin®Olijf & Rozemarijn zijn perfect als gezonde lunch of licht diner.

Knapperige groenten, kruidige kikkererwten, romige tzatziki en de fijne smaak van Boursin® zorgen samen voor een mediterraanse smaakbom.

Summary
recipe image
Recipe Name
Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
Published On
  • Niveau Gemiddeld

instructies

NU IS HET JOUW BEURT

GEROOSTERDE KIKKERERWTEN
  • Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verspreid de kikkererwten over een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en voeg vervolgens paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, kaneel en zout toe. Roer goed zodat de kikkererwten gelijkmatig gekruid zijn.
  • Rooster ze in de oven gedurende 30 minuten, roer halverwege even door. Laat ze daarna afkoelen tot ze lekker knapperig zijn.
GROENTEN VOORBEREIDEN
  • Was de komkommer en kerstomaten.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en halveer de tomaatjes.
  • Snijd de rode ui in fijne ringen.
  • Doe alles in een kom, breng op smaak met een beetje peper, zout en olijfolie en meng goed.
PITABROODJES VULLEN
  • Verwarm de pitabroodjes kort in de oven of broodrooster.
  • Leg het pitabroodje plat op een snijplank en snijd het zorgvuldig doormidden, zodat je het broodje makkelijk kan vullen zonder dat het uit elkaar valt.
  • Smeer de binnenkant royaal in met tzatziki.
  • Vul de pita’s met de groenten en geroosterde kikkererwten.
  • Werk af met verkruimelde Boursin® Olijf & Rozemarijn en enkele extra toefjes tzatziki.
  • Garneer met verse kruiden voor een frisse touch.

Tip

Wil je extra pit? Voeg een snufje cayennepeper toe aan de kikkererwtenkruidenmix!
Varieer met groenten en toppings naar keuze!

  • Voor 4 personen
  • Ingrediënten voor de geroosterde kikkererwten

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • 1 klein blik kikkererwten – gespoeld en uitgelekt

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • 1 theelepel paprikapoeder

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • ½ theelepel komijnpoeder

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • ¼ theelepel knoflookpoeder

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • ¼ theelepel uienpoeder

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • Snuf kaneel

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • Snuf zout

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • Olijfolie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • Ingrediënten voor de pitabroodjes

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • 1 Boursin® Olijf & Rozemarijn

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • 4-6 pitabroodjes zelfgemaakt of kant-en-klaar

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • 200 g kerstomaatjes – gehalveerd

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • ½ komkommer – in halve maantjes

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • ½ rode ui – in fijne ringen

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • Tzatziki – zelfgemaakt of kant-en-klaar

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On
  • Optioneel: verse groene kruiden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Orzosalade met Boursin® Olijf & Rozemarijn
    Published On