Slim koken
Un poulet croustillant Een krokante kip ! Viande trop cuite ? Rattrapez le coup ! Vlees te hard gebakken? Er is een uitweg! Pressez-les comme des citrons ! Pers ze als citroenen ! Une bonne pâte à beignet Een goede deeg, voor heerlijke oliebollen ! Une vinaigrette sur mesure ! Een dressing op maat! Faites monter la mayonnaise Mayonaise bereiden Des huiles parfumées Geparfumeerde oliën Rééquilibrez les assaisonnements ! Breng evenwicht met kruiden! Le caramel oui, mais Maison ! Karamel? Ja, maar huisbereid! L’habit ne fait pas le fruit ! Exotisch fruit: doe uw zintuigen reizen ! Rien ne se jette, tout se transforme ! Niets gaat verloren, alles wordt gebruikt ! Trempez et croquez : c’est l’apéritif ! Dippen en genieten! Tijd voor het aperitief! Le foie gras dans tous ses états ! Foie gras in alle mogelijke vormen ! Des moules arrosées ! Mosselen !
 

Slim koken

Pers ze als citroenen !

Om het meeste sap te halen uit uw gele en groene citroenen moet u voor de meest ronde kiezen. Vervolgens legt u ze onder uw handpalm en laat u ze rollen door er goed op te drukken voordat u ze doormidden snijdt en uitperst. Als u even de tijd hebt, laat u ze 5 minuten weken in warm water om ze te verzachten en meer sap te verkrijgen. Als u nog een halve citroen over heeft, kunt u het vruchtvlees inwrijven met eiwit, voordat u het in de koelkast bewaart. Op het moment van gebruik, snijdt u een dun plakje om het eiwit te verwijderen en het sap te verkrijgen.

Pressez-les comme des citrons !

In foto's

Pressez-les comme des citrons !

Slim koken

De citroen is een eenzaat

Le citron est un fruit solitaire

Bewaar geen citroenen in de groentela van uw koelkast of in de open lucht, maar wel in een plastic zak zodat ze niet in contact komen met andere groenten en fruit, die sneller slecht zouden worden.

Delen