Slim koken
Un poulet croustillant Een krokante kip ! Viande trop cuite ? Rattrapez le coup ! Vlees te hard gebakken? Er is een uitweg! Pressez-les comme des citrons ! Pers ze als citroenen ! Une bonne pâte à beignet Een goede deeg, voor heerlijke oliebollen ! Une vinaigrette sur mesure ! Een dressing op maat! Faites monter la mayonnaise Mayonaise bereiden Des huiles parfumées Geparfumeerde oliën Rééquilibrez les assaisonnements ! Breng evenwicht met kruiden! Le caramel oui, mais Maison ! Karamel? Ja, maar huisbereid! L’habit ne fait pas le fruit ! Exotisch fruit: doe uw zintuigen reizen ! Rien ne se jette, tout se transforme ! Niets gaat verloren, alles wordt gebruikt ! Trempez et croquez : c’est l’apéritif ! Dippen en genieten! Tijd voor het aperitief! Le foie gras dans tous ses états ! Foie gras in alle mogelijke vormen ! Des moules arrosées ! Mosselen !
 

Slim koken

Een krokante kip !

We herkennen een smakelijke lekkere kip aan haar sappig vlees en witte boutjes. De beste manier om dit resultaat te bekomen, is door het vel van de kip volledig op te tillen met een soeplepel vanaf de nek, vervolgens tussen de huid en het vlees een neutraal of op smaak gebracht vet aan te brengen zoals boter of roomkaas. Daarna moet men enkel nog de kip masseren om het mengsel te verspreiden en de kip gedurende de eerste 15 minuten bakken in een zeer hete oven (210°) voordat u de temperatuur verlaagt voor de rest van de braadtijd.

Un poulet croustillant

In foto's

Un poulet croustillant

Slim koken

Krokant voor de smaakpapillen.

Ça croustille pour les papilles.

Voor een goudbruine en krokante kip bevochtigt u de kip regelmatig tijdens de kooktijd. Gebruik een spray die u vult met kippenbouillon, handig te gebruiken en voorkoomt dat u zich verbrandt aan de bakplaat.

Delen