Geschiedenis van Boursin® Films TV FAQ Boursin®

Geschiedenis van Boursin®

Geschiedenis van Boursin®

De geschiedenis van Boursin® begint in 1957, in een kleine dorpje in Normandië. François Boursin® beslist om een kaasmakerij Boursin te starten, zonder zich in te beelden dat zijn naam bekend zou worden over de hele wereld. In 1961, het journaal vermeld per ongeluk dat een nieuwe Boursin met Look op de markt wordt gebracht. Maar het gaat in werkelijkheid over een nieuw product van een concurrent. In 1963, na 2 jaar ontwikkelen, heeft François Boursin een nieuw recept klaar en wordt officieel de eerste Boursin Look & Fijne kruiden gelanceerd, gemaakt op basis van verse natuur roomkaas, look en fijne kruiden. Een uniek en niet na te maken recept, geïnspireerd door de Normandische plattelands traditie.

Delen

De eerste stappen van Boursin®

Gelanceerd in 1963, Boursin wordt al heel snel onmisbaar in de Franse keuken. een ware revolutie op de kaasmarkt van de verse roomkaas, oa omdat het het eerste kaasmerk was dat op TV verscheen in 1968. De TV kijkers ontdekken een man die de slaap niet kan vatten, zodanig bezeten door Boursin dat hij zelfs niet minder dan 18keer "Du Boursin, Du Boursin,..." zegt.

Boursin® vandaag

Gedurende 50j, is het originele recept onveranderd gebleven, en over de jaren heen is Boursin erin geslaagd om kaasamateurs te verleiden over de hele wereld. Vandaag bestaat er eveneens Boursin® Cuisine en Boursin® Salade & Apéritifs.

Boursin_Histoire_gauche

Boursin® per datum

François Boursin creert in Crois-sur-Eure de kaasmakerij Boursin®, maar heeft nog geen besef dat zijn naam alom gekend zal worden…

1957

Het journaal vermeld per ongeluk dat een nieuwe Boursin® met Look op de markt wordt gebracht. In werkelijkheid gaat het over een nieuw product gelanceerd door een concurrent. De distributie is verbaasd en vraagt naar een Boursin® met Look die niet bestaat...

1961

Na 2 jaar ontwikkelen, heeft François Boursin een nieuw recept klaar en wordt officieel de eerste Boursin Look & Fijne kruiden gelanceerd, gemaakt op basis van verse natuur roomkaas, look en fijne kruiden. Een uniek en niet na te maken recept, geïnspireerd door de Normandische plattelands traditie.

Zijn geheim? De bereiding wordt koud in de vorm gegoten waardoor de smaak en kracht van de ingrediënten behouden blijft. Boursin is niet meer weg te denken van de kaasplank: een echte revolutie in de kaasmarkt van de verse roomkaas, dankzrij een uniek recept en een "zilveren jasje" in aluminium dat tot op heden nog altijd de specificiteit is van het merk en dat er voor zorgt dat het product goed bewaard kan worden.

1963

Lancering van Boursin® met Peper

1966

1 October 1968 om 19u55 precies gaat Boursin de geschiedenis van het medialandschap binnen, en zendt zijn allereerste TV spot uit net voor het journaal van 20u op de Franse TV zenders. een echte revolutie in die tijd. In Franrkijk zijn reeds 6 miljoen zwart-wit TV's beschikbaar, en François Boursin kan alleen maar gissen naar het aantal TV kijkers. De TV kijkers ontdekken een man die de slaap niet kan vatten, zodanig bezeten door Boursin dat hij zelfs niet minder dan 18keer & Du Boursin, Du Boursin,..." zegt.

1968

De bekende slogan "Du pain, du vin, du Boursin®" was een genieus idee, en staat gegrifd in het geheugen van velen, over verschillende generaties heen.

1972

Unilever koopt het merk Boursin®.

1990

Lancering van de Boursin® specialiteiten voor het aperitief.

1992

Lancering van "Petits Gourmands"

1995

Lancering van Boursin® Cuisine

2003

Lancering van Boursin® Salade & apéritif

2006

Boursin maakt deel uit van Bel Group. Vandaag de dag heeft Boursin® nog vele trouwe fans over de hele wereld, in meer dan 35 landen, verdeeld over 5 continenten.

2007
Boursin_Histoire_droite
Heb je vagren over Boursin®® ? Bekijk onze FAQ lijst eens of stel ons een vraag.
Meer informatie