Waar bent u naar op zoek ?
 
Avec les jardins partagés, tendez la main verte

Ontdek

Met gedeelde tuinen reik je een groene hand

Waardeer deze inspiratie : 
 • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Delen

Nood aan groen temidden van beton, kriebelen je groene handen, wil je tuintechnieken met anderen delen? Dan zijn gedeelde (of gemeenschaps-) tuinen echt iets voor jou! Het principe: een lapje grond in de stad delen en bewerken met buren en vrienden. Dat is creatief, solidair en lekker tegelijk!

 • Les jardins partagés gagnent du terrain
 • Les dix commandements du jardinier solidaire
 • Partagez l'insolite !
 • Gedeelde tuinen winnen terrein

  Community gardens (gedeelde tuinen), een concept dat ontstond in Noord-Amerika in de jaren 70, hebben iets weg van de arbeiderstuintjes van weleer, maar passen ook in een chique en ecologische stadstrend die de natuur in het hartje van de stad brengt. Die tuinen werden ook populair in Noord-Europa en zijn uiteindelijk overgewaaid naar Frankrijk en België sinds een tiental jaar! De website Jardins de Pays biedt een zee aan informatie over gemeenschapstuinen in Wallonië en Brussel en over de manier waarop je dit moet aanpakken.

 • De tien geboden van een solidaire tuin

  * houden van beweging en ontspanning in open lucht * lokale middelen benutten * ontmoetingen tussen culturen en generaties stimuleren * kennis uitwisselen, handige tips doorgeven * bio tuinieren, compost gebruiken als meststof * deelnemen aan biodiversiteit in stedelijke context * de tuin linken met solidaire projecten * kennissen en buren aansporen om ook een lapje grond te bewerken * bloemen niet vergeten om de wijk te verfraaien * je eigen groenten proeven met het gezin!

 • Deel een aparte belevenis!

  Sommige regio's pakken echt uit met onverwachte initiatieven rond gedeelde tuinen en andere projecten! Zo kan je je eigen honing oogsten in gedeelde bijenstallen, verse groenten uitwisselen en nog beter: er zijn steeds meer gedeelde kippenhokken in België en dat blijkt een groot succes te zijn!

Per email versturen Printen